Monday, February 27, 2012

Jó napot!

Viikko vierähti näköjään nopeasti, ja tämä blogi vähän jäi.. No mutta viimeviikolla Sonjan vanhemmat ja pikkusisko tulivat Unkariin, ja Sonja tietysti lähti maanantaina moikkaamaan perhettään Budapestiin. Tein sitten tiistaina yksinäni hieman hommia koneella, aloitin tekemään uutiskirjettä ja löysinkin hyvän ohjelman sen tekoon. Sitä ollaan nyt siitä asti työstetty Sonjan kanssa. Ollaan myös päivitelty Akác-tanyan kotisivuja ja tehty muita hommia koneella.

Tiistaina kävin myös kollegani Eijan kanssa eläkeläisten, jotka siis asuvat viereisessä Neliapilan rivitalossa, terassilla istumassa ja fiilistelemässä lämmintä säätä. Täällä onkin koko viimeviikon ollut tosi lämmin, +16 astetta on ollut parhaimmillaan. Lumetkin suli tossa viikonloppuna ihan kokonaan!  Sonjan perhe tuli tiistai iltana tänne yhdeksi yöksi, joten silloin pistettiin sauna lämpeämään ja pidettiin muutenkin rento ilta heidän kanssaan.

Keskiviikkona lähdettiin pienellä työporukalla Budapestiin. Sonja jäi vielä perheensä kanssa viettämään päivää tänne Ujlengyeliin. Budapestissä oli Timon, joka on myös työharjoittelija, näyttötyö. Aiheena oli Unkarin sotahistoria ja kävimmekin sotahistoriallisessa museossa sekä kalliosairaalassa, jotka kummatkin sijaitsivat Budan linnavuorella. Timo opasti sotahistoriallisessa museossa hienosti yhden näyttelyn, ja kalliosairaalassa saimme ammattioppaan kierroksen. Timo ja Sofia lähtivät torstaina kohti kotia.

Perjantaina lähdettiin Budapestiin. Saatiin kyyti läheiseen Dapasin kylään, jossa oli jopa juna-asema. Tottakai edellinen juna oli juuri lähtenyt, ja jouduttiin sitten venailemaan pari tuntia pienellä asemalla. Junamatkakin kesti puolitoistatuntia! Saatiin onneksi avuliailta paikallisilta hieman apua, kun ei oikein ymmärretty mistä juna lähtee ja mitä kuulutuksissa sanottiin. Budapestissä saatiin majoittua Eeron ja Katin asuntoon, joka olikin hyvällä paikalla lähellä keskustaa. Käytiin lounaalla Sonjan perheen kanssa, jonka jälkeen vähän shoppailtiin ja mentiin sitten kämpille valmistautumaan illan rientoihin! Muuten kaikki sujui hyvin, mutta kun tultiin yöllä takaisin asunnolle, ulko-ovi oli laitettu sisäpuolelta säppiin. Siinä sitten renklattiin ovea n. puolituntia ja Eero oli jo tulossa hakemaan meitä, kun eräs alakerran nainen tuli päästämään meidät sisään. Onneksi! Lauantaina oltiinkin vähän myöhässä liikenteessä, koska kaikki pikku liikkeet olivat jo menneet aikaisin kiinni. No ei siinä sitten muuta kuin uudestaan valmistautumaan yöhön.. :)

Sunnuntaina tultiin bussilla takaisin Akác-tanyalle. Tänään ollaan tehty edelleen koneella hommia, sekä haravoitu pihalla. Eipä haittaa olla ulkohommissakaan kun on niin mukavan lämmin ilma!

 

 Parvekkeelta

No comments:

Post a Comment