Saturday, March 17, 2012

Hehkutusta

Eilen tuli unkarilainen asiakasryhmä, eli oli työtä ihan aamusta iltaan. Meillä on täällä nyt myös paikalla ihana pääkokki Margo (joka on nainen), jolle annettiin poikien kaa lempinimi Make :D
Eilen lounaaksi tehtiin lohikeitto, tälle päivälle valmiiksi riisipuuroo, perunamuusia ja munavoita muun muassa. Siinä oli välissä kaikenmoista siivousta ja pikkuhommaa esim. tein palautelaatikon uudestaan, nyt siinä on hieno Akác-tanya heppa. Mutta aikalailla päivä meni kokkaillessa, paistettiin myös ulkona muurinpohjaletut, pitihän se nyt ammattilaisena vähän polttaa sormi tietysti ja roiskia kuumaa öljyä päälleni...

Tänään on kyllä kelvannut, joku 20 lämmintä ainakin ja topilla tarkenee hyvin vaikka tuuleeki välillä. Tehtiin joku 10 peltiä karjalanpiirakoita ja perunapiirakoita, niissä vierähti kyllä aika hyvin aikaa. Saunatkin on lämmitetty ja palju, tämän päivän asiakkaita varten, jotka siis tuli puolen päivän aikoihin, ja toinen ryhmä lähti. Nyt on myös lapsia, ja yksi suomalainenkin nainen.
Margon eli Maken kanssa on kyllä ollu hauskaa tehä töitä, kun ei oikein aina ymmärrä ja silti naurattaa, ollaan me sille suomea koitettu vähän opettaa ja itekkin oppinu lisää sanoja unkaria.
Ai että, tänään kun otettiin ulkona Maken ja poikien kaa yhteiskuvia niin Make siinä sitten kertoi (meillä oli sopivasti suomalaisnaisvieras tulkkina siinä) että on kauheesti tykästyny meihin ja sitä harmittaa kun se nyt lähtee. Oikein kyyneleet tirautti. Ihana master chef :)
Nyt tässä hetki rennosti, mämmikin on valmistumassa, näkee sitte mitä ilta tuo tullessaan, ja huomenna mun vuoro herätä aamupalan laittoon!


riisipiirakat :)

Master chef Make, minä ja poijjaat

Jauhopeukalot, piirakoiden tekoa

No comments:

Post a Comment