Thursday, March 15, 2012

Kansallispäivä ja Visegrád

Eilen laitettiin paikkoja kuntoon viikonlopun vieraita varten.Käytiin siivoomassa päärakennuksen uusia huoneita, joissa ei oltu ennen käytykään. Sitten alettiin ulkohommiin, pestiin kaikki pihan pöydät ja tuolit... niitä riitti ja siinä vierähtikin aika monta tuntia. Sitten oli Zorron turkin trimmauksen aika. Se on kieriny jossain pusikossa, jotenka takiaisia oli tarraantunut sen turkkiin ja kivat takut tullu niistä. Ne sitten kylmästi leikattiin pois... Illemmalla lähdettiin sitten Ujlhartyaniin pizzalle poikien ja Eijan kanssa ja himassa vielä pelattiin hieman bilistä ja korttia.

Täytyy muuten vielä kertoa yksi vähän erikoinen juttu mikä kävi lauantaina Eerolle ja Katille. Niiden perään ajoi Budapestin keskustassa joku tyyppi, mutta ei käyny pahemmin. Ainoastaan, että nyt heille soitellaan kokoajan jostain lehditä ja televisiosta, koska peräänajaja oli ollut yksi Unkarin kuuluisimmista näyttelijöistä. Juttu oli pääuutisena koko viikonlopun.

Tänään lähdetiin aamulla kohti Visegrádia. Se on kaupunki Pohjois-Unkarissa, Tonavan mutkassa. Matka Akác-tanyalta sinne kesti n. tunnin. Siellä oli pieni markkinatapahtuma Unkarin kansallispäivän kunniaksi. Mentiin sinne jakamaan esitteitä. Markkinat olivat yllättävän pienet, joten esitteiden jakaminen oli hidasta. Syötiin Sonjan kanssa perinteistä Unkarilaista tikkupullaa tottakai. Lähdetiin siinä kahden jälkeen takaisin kohti Akác-tanyaa, mutta minä jäin matkanvarrella pois. Oon nyt täällä Budapestin asunnolla, koska vanhempani ja poikaystäväni ovat huomen aamusta tulossa tänne Budapestiin! Lopuksi täytyy vielä ylpeänä lisätä, että Sonja on istuttanut orvokkeja.

No comments:

Post a Comment